Vaterpolisti Partizana očekuju pobedu protiv Vojvodine

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Vaterpolisti Partizana izrazili su zadovoljstvo što će prvu utakmicu prvenstva Srbije igrati u Banjaluci protiv Vojvodine i istakli da očekuju pobedu u tom duelu.

Vaterpolisti Partizana i Vojvodine sutra od 18.00 igraju u Banjaluci utakmicu prve A vaterpolo lige Srbije. Dva kluba će tom utakmicom upriličiti otvaranje bazena Akvana. Najavljeno je da će delegacija Vaterpolo saveza Srbije održati radni sastanak sa kolegama iz Republike Srpske.

"Drago mi je što se utakmica igra u Banjaluci jer tamo ima mnogo navijača Partizana, ali i onih koji navijaju za ostale srpske klubove. Očekujem tešku utakmicu, ali ako budemo kontrolisali igru u odbrani i odigramo strpljivo u napadu očekujem pobedu", rekao je vaterpolista Milan Aleksić na konferenciji za novinare.

Utakmica Partizana i Vojvodine je duel dve evroligaške ekipe. "Crno-beli" su u najelitnijem evropskom takmičenju startovali pobedom, dok je novosadska ekipa poražena.

Partizan i Vojvodina su krajem novembra igrali u finalu Kupa, a "crno-beli" su pobedili sa 8:4.

Reprezentativac Srbije Slavko Gak smatra da je Partizan kvalitetniji od Vojvodine.

"Dobro je što igramo u Banjaluci, trebalo bi svi srpski sportski savezi barem jednom tamo da organizuju utakmicu. Kvalitet je na našoj strani i ako uđemo ozbiljno u meč nastavićemo niz pobeda", rekao je Gak.

Partizan je nominalno domaćin u Banjaluci, a najavljeno je da će u drugom delu prvenstva Vojvodina ugostiti "crno-bele" u tom gradu.

"Svesni smo da je Vojvodina kvalitetna, oni u svaku utakmicu, a pogotovo protiv Partizana, ulaze motivisano, kako bi dokazali da ne igraju slučajno u Evroligi. Ne želimo da srljamo, idemo gol po gol pa da utakmicu završimo onako kako dolikuje šampionu Srbije", rekao je Marko Avramović.

Pomoćni trener Partizana Uroš Stevanović rekao je da će crno-beli biti u kompletnom sastavu i da očekuje da će šampion Srbije nastaviti seriju pobeda.

Pogledajte još