Dobra odbrana donosi sedmu uzastopnu pobedu

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović ocenio je da će u utakmici sa Hemofarmom dobra odbrana tokom svih 40 minuta biti ključ eventualne sedme uzastopne pobede "crveno-belih".

"Moji igrači biće motivisani jer su prošle sezone imali negativan skor u duelima sa Hemofarmom. Posle dva gostovanja, igraćemo pred svojim navijačima i učinićemo sve za sedmu uzastopnu pobedu. Ključ će ispunjavanje odbrambenih zadataka i koncentracija tokom svih 40 minuta", rekao je Petrović na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Petrović je kazao da Hemofarm ima veoma dobru ekipu, jednu od najboljih u Jadranskoj ligi.

"Oni su izuzetno jak protivnik, ubrajam ih u red najkvalitetnijih timova u ligi. Imaju kontinuitet u radu, sačuvali su veći deo igračkog kadra i pojačali ga sa Šutalom i Stivensonom. Imaju i veoma dobre mlade igrače Markovića, Mačvana i Marjanovića", naveo je on.

Strateg beogradsk ekipe rekao je da plejmejker Vuk Radivojević juče nije trenirao zbog povrede, ali da se nada da će biti spreman za sutrašnju utakmicu.

"Radivojević je, inače, igrao više nego što je planirano, jer je potrebno da se Majk Tejlor uklopi u ekipu. Za Tejlora je još potrebno vreme, ali se vidi da će on doneti agresivnost i promenu ritma u ekipi", zaključio je on.

Utakmica 11. kola Jadranske lige između Crvene zvezde i Hemofarma igra se u subotu od 19.30 u hali Pionir. "Crveno-beli" su do sada zabeležili po pet pobeda i poraza, dok Hemofarm, uz utakmicu manje, ima učinak 5-4.

Crvena zvezda je zabeležila šest uzastopnih pobeda, računajući takmičenje u Jadranskoj ligi i Evrokupu. 

NLB liga 11. kolo:

Petak: Bosna – FMP 20:15 

Subota:

Budućnost – Zadar 19:15
Zvezda – Hemofarm 19:30
Zagreb – Helios 20:00
Olimpija – Cibona 20:00
Radnički – Partizan 18:00
Cedevita – Široki 17:00

Pogledajte još