Gašparovič i Đukić-Dejanović o Kosovu i EU

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović razgovarala je u petak u Beogradu sa predsednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem o daljim koracima Srbije u pridruživanju EU, pitanju Kosova i unapređenju parlamentarne saradnje.

Gašparovič je, kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, rekao da će Slovačka preneti Srbiji sva iskustva koja bi joj bila od koristi na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Slovački predsednik ponovio je da njegova zemlja neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, bez obzira na ishod postupka pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Slavica Đukić-Dejanović zahvalila je Gašparoviču na podršci Slovačke evropskim integracijama Srbije i principijelnom stavu o Kosovu i Metohiji, piše u saopštenju Skupštine Srbije.

Ivan Gašparovič i Slavica Đukić-Dejanović složili su se i da pripadnici slovačke manjine u Srbiji "uživaju sva prava i da negovanjem svog jezika i kulture doprinose potvrđivanju identiteta Srbije kao multietničke i multikonfesionalne države", dodaje se u saopštenju.

Pogledajte još