Španija odbranila titulu

BARSELONA, 5. decembra 2009. (Beta-AP) - Teniska reprezentacija Španije odbranila je titulu u Dejvis kupu, pošto je posle pobede u dublu povela protiv Češke sa 3:0.

Španija je odbranila titulu u Dejvis kupu pošto je pobedila Češku sa 5:0. Nadal je pobedama nad Tomašom Berdihom (3:0) i Janom Hejkom (2:0) doneo svojoj ekipi dva poena.

Uspešni su bili i David Ferer protiv Radeka Štjepaneka (3:2) i u dublu Felisijano Lopes i Fernando Verdasko protiv Berdiha i Štjepaneka (3:0).

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da je veoma zadovoljan što je sezonu završio trijumfom u Dejvis kupu, pošto se tokom godine mučio sa povredama.

"Ovakav završetak sezone mi je bio potreban. Lepo je kada velikim tijumfom okončate godinu, pogotovo posle problema koje sam imao, posebno u poslednja dva meseca. Morate da uživate u uspehu, jer ne znate kada ćete sledeći put pobediti", rekao je Nadal.

Nadal je sezonu počeo na prvom mestu ATP liste, ali zbog povreda je tu poziciju morao da prepusti Rodžeru Federeru. Španac je poslednji turnir osvojio u Rimu u maju, a zbog povrede kolena nije branio titulu na Vimblodnu.

Šestostruki osvajač grend slem turnira rekao je i da je zgusnut kalendar takmičenja "zaslužan" za njegovo odsustvovanje sa terena, ali da sledeće sezone neće promeniti planove.

"Morate da prihvatite da u životu postoje problemi i da se svakodnevno trudite da ih prevaziđete", rekao je Nadal, koji je sezonu završio sa 66 pobeda i 14 poraza. 

Španiji je ovo četvrta titula u Dejvis kupu od 2000. godine, a posle 1998. to je prva reprezentacija koja je posle Švedske uspela da odbrani titulu u ovom takmičenju.

U Dejvis kupu reprezentacije se takmiče od 1900. godine, a Španija je osvajala titule 2000, 2004, 2008. i 2009.

Pogledajte još