Srbija protiv Nemačke, Australije i Gane

BEOGRAD, 4. decembra 2009. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi igraće u Grupi D.

Srbija će prvu utakmicu igrati u nedelju, 13. juna, sa Ganom u Pretoriji. Drugi meč će u petak 18. juna igrati sa Nemačkom u Portelizabetu, a treći u sredu, 23. juna sa Australijom u Nelspruitu.

"Orlovi" bi u slučaju prolaska u osminu finala Mundijala 2010. godine igrali protiv jednog od dva najbolja tima u Grupi C, koju čine Engleska, SAD, Alžir i Slovenija.

Prvi meč Mundijala 2010. godine 11. juna u Johanesburgu igraće domaća Južna Afrika i Urugvaj.

Sastav svih grupa:

Grupa A: Južna Afrika, Meksiko, Urugvaj, Francuska.

Grupa B: Argentina, Nigerija, Južna Koreja, Grčka.

Grupa C: Engleska, SAD, Alžir, Slovenija.

Grupa D: Nemačka, Australija, Srbija, Gana.

Grupa E: Holandija, Danska, Japan, Kamerun.

Grupa F: Italija, Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka.

Grupa G: Brazil, Severna Koreja, Obala Slonovače, Portugal.

Grupa H: Španija, Švajcarska, Čile, Honduras.

Mundijal u Južnoj Africi, na kome će Srbija prvi put nastupiti kao samostalna država, igraće se od 11. juna do 11. jula.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da veruje da će njegova ekipa uspeti da prođe grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi.

"Na kraju krajeva, tu smo da pokažemo sebi da možemo", rekao je Antić Radio-televiziji Srbije posle žreba u Kejptaunu gde je Srbija uvršćena u Grupu D sa Nemačkom, Australijom i Ganom.

"Ja sam zadovoljan. Moramo da imamo poverenja u sebe. Ovo nam je velika šansa. I do sada sam bio optimista, i nema razloga da više ne budem", dodao je selektor "orlova".

Antić je ocenio i da će mnogo toga zavisiti od prve utakmice na Mundijalu, koju će Srbija igrati 13. juna sa Ganom u Pretoriji.

"Odmah finale. Taj meč će umnogome odlučiti dalji tok takmičenja. Posle, sa Nemačkom, igramo na moru, pa se vraćamo na visinu, na meč sa Australijom", naveo je Antić.

"Gana je vrlo kvalitetna ekipa, (Mikael) Esjen iz Čelsija je glavni nosilac ekipe. Nemačka je velika ekipa, kvalitetno vođena. I Australija nije mala, takvih timova na Mundijalu i nema. Ali sa njima igramo poslednji susret i do tada ćemo znati šta nam treba", predvideo je Antić.

Dodao je da će delegacija FSS uskoro izabrati grad u kojem će biti bazirana reprezentacija tokom Svetskog prvenstva.

"Ponuda imamo, samo smo čekali žreb da vidimo u kojim ćemo gradovima igrati. Brzo će se sve znati", kazao je selektor Srbije.

Antić je za sajt Fudbalskog saveza Srbije kazao i da je Nemačka favorit grupe, dok će duel sa Ganom biti pun emocija jer je selektor tima te afričke zemlje srpski trener Milovan Rajevac.

"Imamo dosta respekta prema rivalima... Ali, Srbija nijednu utakmicu neće početi inferiorna u odnosu na rivala, to obećavam", naglasio je Antić.

Pogledajte još