Više od 109 mrtvih u požaru u restoranu

MOSKVA, 5. decembar 2009. (Beta) - Najmanje 109 ljudi je poginulo noćas u jednom restoranu u ruskom gradu Permu u požaru izazvanom pirotehničkim sredstvima, što je najveća nesreća u Rusiji u poslednjih nekoliko godina, najnoviji je bilans nesreće.

Komitet za istragu saopštio je da je 98 osoba umrlo na licu mesta, dok 11 je preminulo kasnije u bolnici. Strahuje se, međutim, da bi broj poginulih mogao biti i veći.

U trenutku nesreće u restoranu se nalazilo oko 230 gostiju, među kojima veliki broj radnika tog restorana i njihovih prijatelja ili članova porodica koji su slavili osmu godišnjicu od otvaranja lokala "Hromi konj", saopštila je policija.

Oko jedan sat posle ponoći ispaljeno je više pirotehničkih raketa, a jedna od njih je pogodila deo plafona od plastike. Buknula je vatra koja se vrlo brzo raširila po čitavom lokalu, rekao je šef lokalnog ministarstva za vanredne situacije Igor Orlov, a prenosi Itar-Tas. Istražni organi su vrlo brzo isključili svaku mogućnost da je reč o terorističkom aktu.

Pogledajte još