Restoran Nachos

Do pre 11 godina niko nije ni slutio da će mirna ulica Strahinjića bana postati centar dnevnog i noćnog života Beograda. Malo više od jedne decenije je proteklo i takozvana “silikonska dolina” postala je mesto gde ljudi dolaze da vide i budu viđeni. “Nachos” je bio tek drugi kafe otvoren u njoj. Ovaj lokal koji je dobio ime po meksičkom čipsu "nachosu" menjao se u skladu sa vremenom.

Proširen je u restoran 2006. godine. Danas je koncipiran tako da je u prizemlju restoranski deo, u "podzemlju" bar, a na gornjem nivou galerija.

Enterijer je moderan i jednostavan. Dominiraju drveni materijali upotpunjeni diskretnim detaljima, a vitrine sa vinima celom prostoru daju notu glamura.

Sve je funkcionalno i udobno. Odlično raspoređena svetla i diskretna, nenematljiva muzika, dozvoljavaju vam da se potpuno opustite. U donjem delu mobilni telefoni nemaju domet, što je dobro ukoliko želite da se bar na kratko isključite od svega. Ljubavni stihovi velikog Lorke krase deo iza šanka i podsećaju sve nas koliko je ljubav važna.

Bojana Burgić, kuvarica restorana, potvrdila nam je da je važno i kuvati s ljubavlju. A i kako bi drugačije specijaliteti bili baš tako ukusni? Kuhinja je naravno, meksička. Ne brinite, jela nisu previše ljuta, ukoliko to ne zatražite. Od začina koriste kumin, kajan, avokado, zeleni limun i sveže povrće uz što manje termičke obrade.

Ono bez čega je meksička kuhinja nezamisliva su fahita, takosi, enčilada, burito i tortilja koja je osnova svega.

Fahita se priprema od grilovanog pilećeg mesa ili bifteka, crvenog luka, paprike i paradajza. Na grilovanu tortilju sami stavljate sastojke. Cena joj je 790 dinara.

Enčilada je sočna tortilja koja se puni grilovanom piletinom i enčilada sosom na bazi paradajza. Služi se sa svežim paradajzom, avokadom i začinjenom pavlakom, po ceni od 690 dinara.

Specijalitet kuće su rebarca sa roštilja koja koštaju 750 dinara. Glazirana su roštiljskim sosom u koji se dodaje malo viskija . Uz krompir “u kaputu” punjen pavlakom, belim lukom i peršunom, ovo jelo dobija pravu notu.

Kombinacije ukusa koje nose duh Južne Amerike samo su delić onoga što vas čeka u “Nachosu”. Kokteli, ples, vina i… da ne otkrijemo baš sve.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još