Partizan pobedio Radnički u Kragujevcu

KRAGUJEVAC 6. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši kragujevačkog Radničkog poraženi su od beogradskog Partizana u hali "Jezero" sa 67:73 (28:21, 13:17, 15:16, 11:19), u utakmici 11. kola Jadranske lige.

Trener Partizana Duško Vujošević, rekao je novinarima u Kragujevcu da bi bilo zasluženo i da je Radnički pobedio, jer je Partizan utakmicu dobio trojkom Miloševića o tablu na isteku vremena.

"Koliko god pokušavao da pripremim ekipu, nisam uspeo i to je moja greška. Imali smo očekivani taktički rizik protivnika, kombinovanu odbranu... Sve je to trener Radničkog Nikolić odlično i rezonski odradio, stavljajući dodatno opterećenje na naša pleća", rekao je Vujošević.

On je dodao da bez obzira na pobedu, ima zamerke za svoje igrače.

"U košarkaškoj predstavi koja je bila uzbudljiva za gledaoce, mi smo više grešili, pravili lošu selekciju pomoći u odbrani njihovih najboljih šutera, ne igrajući dobro kontranapad, šutirajući u napadu kada su oni hteli, a ne kada bismo mi to hteli", rekao je Vujošević.

On je čestitao treneru i igračima Radničkog na ogromnoj energiji koju su uložili i dodao da se čudo koje je taj klub ove godine napravio, pobedama nad Zadrom i Hemofarmom i da niko normalan ne može više da potcenjuje ovu ekipu.

Igrač Partizana Strahinja Milošević je rekao da je start "crno-belih" bio slab i opušteniji.

"Naša pripremljenost je bila na nivou, ali nismo bili svesni situacije u kojoj se nalazimo - dobar domaći teren. U prvom poluvremenu smo igrali slabije, a u drugom poluvremenu smo uspeli da se otreznimo i da pojačamo igru u odbrani i realizujemo neke šuteve", rekao je Milošević.

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić je rekao da je kragujevačka ekipa bila odmornija i rasterećenija od Partizana koji je bio i emotivno ispražnjen zbog utakmica u Euroligi.

"Išao sam na varijantu da malo zbunim igrače Partizana. Rizikovao sam trojke da bi dobili bitku pod košem, jer imamo problem u skoku, imamo niske igrače. Partizan je mnogo jača ekipa od nas, ali mi smo pokušali da odigramo maksimum", rekao je Nikolić.

On je zaključio da je Radnički mogao i da pobedi da je dao 150 odsto, a Partizan odigrao najgoru utakmicu u sezoni.

Košarkaš Radničkog Dragan Milosavljević rekao je da je utakmica sa Partizanom bila veoma teška, ali je ekipa igrala sa dosta motiva i rasterećeno.

"Imali smo kao i ranije dosta problema sa skokom u napadu, nažalost, na kraju nismo realizovali neke šuteve i ekipa Partizana je uspela da trijumfuje", rekao je Milosavljević.

Pogledajte još