Hukić odbranio titulu u WBO verziji

NOVI PAZAR/LUDVIGSBURG, 6. decembra 2009. (Beta-AP) - Bokser iz Novog Pazara Muamer Hukić odbranio je titulu prvaka sveta u kruzer kategoriji do 91 kilograma u verziji Svetske bokserske organizacije (WBO).

Hukić, koji nastupa pod imenom Marko Huk, u subotu uveče je u nemačkom gradu Ludvigsburgu savladao Britanca Olu Afolabija i tako dospeo na prvo mesto svetske liste boksera koji nastupaju u kategoriji do 91 kilograma.

Branilac tilule je u većem delu meča bio bolji od izazivača i na kraju je slavio jednoglasnom odlukom trojice bodovnih sudija - 115:113, 115:113 i 116:112.

Dvadesetpetogodišnji Hukić, koji živi u Berlinu, titulu je osvojio u avgustu, kada je savladao Argentinca Viktora Emilija Ramiresa. 

Novopazarac je u karijeri zabeležio 27 pobeda, od kojih 20 nokautom, a jedini poraz doživeo je od Amerikanca Stiva Kaningema, pre dve godine u meču za svetsku titulu u IBF verziji. 

Agencija AP javila je da je Hukić bio u nevolji u petoj rundi pošto je dobio nekoliko udaraca u glavu, ali se oporavio i do kraja meča zadao više udaraca.

Pogledajte još