Nega kose leti: Savršene frizure za vrele dane

Morska so, hlor u bazenu, sunčeva vrelina isušuju kosu, pa vlas gubi sjaj, postaje krta, lomljiva i beživotna. Da ne pominjemo da se više mrsi i teže raščešlja.

Iako je leti kosa svakodnevno izložena štetnim uticajima, njeno uništavanje se može sprečiti. Samo za čitaoce portala Nadlanu.com pitali smo beogradsku frizerku Valentinu Jovanović za nekoliko saveta kako da zaštitite kosu. Prenosimo vam ih:

Najbitnije je da tokom leta što više hidrirate kosu. Znači,redovno koristite pakovanja“, kaže Valentina i dodaje: „Obavezno koristite zaštitu od UV zračenja i hlora, a ako su vam skupi gotovi preparati, u kosu utrljavajte maslinovo ulje pomešano sa mineralnom (negaziranom) vodom, jer ostaje na kosi i posle kupanja u moru (bazenu) i tako da je štiti od sunca i isušivanja.

Tokom leta kosu treba češće prati, ali blagim šamponom, kako biste je detaljno očistili od znoja, hlora, morske soli. Naravno, šešir ili marama su obavezan modni detalj u vrelim danima. Ne samo što štite kosu, nego i vas čuvaju od sunčanice i gorenja kože“, naglašava Valentina i daje još jedan, najvažniji savet: „ Kosu nikada nemojte farbati pre mora. Sačekajte da se vratite kući i onda se ofarbajte. Takođe, nakon perioda plaža, šišanje je obavezno. A pred svako pranje utrljavajte na kosu prirodna ulja (maslinovo, kokosovo, čičkovo).

Samo za čitateljke portala Nadlanu.com zamolili smo Valentinu da preporuči frizure koje su ovog leta u trendu, ali i praktične.

Ovog leta su aktuelne ležerne punđe i pletenice, u raznim kmbinacijama. Devojke vole ove frizure jer mogu da im traju nekoliko dana, kosa je pokupljena, pa se manje šteti i manje se znoje. Takođe, ovog leta su se i romantične lokne vratile u modu,

Frizure koje biste i mogli da nosite ovog leta pogledajte u foto galeriji ispod teksta ili ovde.

J.R.N.

(old_image)

Pogledajte još