Beer Fest, drugo veče: Riblja čorba, srećan rođendan!

Bora, Miša, Vicko, Džindžer i Nidža imali su, sasvim prikladno, i posebnu najavu za koju se pobrinuo Prljavi inspektor Blaža. Orilo se Ušćem „Danas nam je divan dan, našoj Čorbi rođendan“, pre nego što je veliki bend svoj 75-minutni set počeo sa „Ja ću da pevam“. Najveći „problem“ koji su imali članovi Čorbe bio je – na koji način skratiti spisak pesama, odnosno, šta izbaciti. Na kraju – rođendanska set lista je, odbroja dva, izgledala ovako: Ja ratujem sam, Radiću šta god hoću, Uzbuna, Napolju, Užasno mi nedostaje, Jedino moje, Poslednja pesma o tebi, Avionu slomiću ti krila, Amsterdam, Ostaću slobodan, Gde si u ovom glupom hotelu, Kada padne noć, Pogledaj dom svoj anđele, Kad sam bio mlad, Lutka sa naslovne strane. Izbor koji je zadovoljio širok spektar publike na Ušću, uz komentare – šteta što je bilo prekratko, ali i što se bend značajno slabije čuo od ostalih sinoćnjih izvođača.

Pogledajte Nadlanu.com kako se Riblja čorba, nekoliko časova ranije, spremala za nastup!

Dobro hard-rok zagrevanje pred zvezde večeri doneo je Osmi putnik, bend koji je zlatnu fazu proživeo osamdesetih sa Džibonijem za mikrofonom. Narod koji se u sumrak tek skupljao očekivano je najbolje reagovao na najveće hitove – uvodnu „Lutko moja, takav sam ti ja“, završnu „Glasno, glasnije“,"Čopor ide u raj" (pogledajte snimak ispod) i obrade – „Da mi je biti morski pas“ i „Glavo luda“.

DRUGO VEČE - FOTO GALERIJA

Posle Čorbe, zvučna priča je postala značajno drugačija uz Feud. Ono što radi Ramirez (ex Sunshine) sa svojim novim bendom sve više pobuđuje pažnju, što je potvrdila i reakcija publike na Ušću. Veče posle nastupa Baneta Bojovića i ekipe ponovo su grmele „Iza horizonta“ i „Misli mene gone“, ali su odlično prošle i stvari koje su Feud probile – „Milion milja“ i „Vlast“.

Usledio je povratak na stare majstore koji se, međutim, ne mogu često čuti u poslednje vreme, pa je veoma brojna publika ispratila i Alena Islamovića i Generaciju 5. Alen se sa bendom nazvanim „Kad bi bio bijelo dugme“ oslonio, logično, na hitove Dugmića, i to ne samo na svoj repertoar već se dotakao i Bebekovih i Tifinih klasika, uz kratko podsećanje („Motori“) da je stasao ipak u Divljim jagodama. Ostao je žal što nismo čuli „Ružicu“, umesto, recimo, „Lopova“ (srećom, Indire bez). Alenova solo karijera ide već duži niz godina čudnim putevima, međutim, dobar, prepoznatljiv glas je očuvao i publici na Ušću prijao.

Za kraj – ponovo čist rokenrol kolosek i uživanje uz esenciju najboljeg od Generacije 5. Sreća te je ispravljen greh iz prvobitnog rasporeda (samo pola sata) pa je legendarni bend svirao duplo duže. Za početak – stari naslov „Ne pravi galamu“ koji, doduše, ne pristaje baš ovoj manifestaciji, pa onda hit do hita („Dolazim za pet minuta“, „Ti samo budi dovoljno daleko“, „Ti i ja“, „Svemu dođe kraj“...) sve do završne poruke koja je u sitne sate odjekivala Ušćem – „Najjači ostaju“.

Tako je izgledalo drugo veče 11. Beer Festa, a za večeras se, sasvim sigurno, može prognozirati standardni „krkljanac“ petkom kada je, već po običaju, najduži niz (Kerber, Dubioza kolektiv, Babe...) atraktivnih izvođača.

(old_image)

Pogledajte još