Mančester siti porazio Čelsi

BEOGRAD, 5. decembra 2009. (Beta) - Fudbaleri lidera engleskog prvenstva Čelsija izgubili su na gostovanju kod Mančester Sitija sa 1:2, iako su prvi stigli do gola u susretu 15. kola Premijer lige.

Čelsi je poveo zahvaljujući autogolu napadača Sitija Emanuela Adebajora u osmom minutu.

Adebajor se, ipak, u 38. minutu iskupio navijačima Mančester sitija postigavši izjednačujući gol. Potpuni preokret i tri boda Sitiju doneo je pogodak Karlosa Teveza iz slobodnog udarca u 56. minutu, pa je tim iz Mančestera prekinuo niz od sedam uzastopnih remija, odnosno pobedio prvi put posle septembra.
Sve to mogao je da upropasti Frenk Lampard, koji ipak u 82. minutu nije penal za Čelsi pretvorio u gol.

Čelsi je, uprkos porazu, ostao na liderskoj poziciji na tabeli Premijer lige, ali sada sa svega dva boda prednosti nad Mančester junajtedom, koji je danas bio vrlo ubedljiv na gostovanju kod Vest Hema - 4:0.

Strelci su bili Pol Skols, Daren Gibson, Luis Antonio Valensija i Vejn Runi.

Treći je sa dodatnih šest bodova zaostatka Arsenal, koji je golovima Andreja Aršavina i Arona Remzija pobedio Stouk sa 2:0. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija, ali Sesk Fabregas nije iskoristio priliku da iz penala postigne gol.

Četvrtoplasirani Totenhem, koji ima 26 bodova, koliko i Aston Vila, sutra će igrati sa Evertonom. Aston Vila je večeras savladala Halš sa 3:0, a sigurno pobedu zabeležio je i poslednjeplasirani Portsmut, koji je osvojio tri boda u duelu sa Barnlijem 2:0.

Liverpul je nastavio da beleži slabe rezultate i sa Blekburnom igrao bez golova, pa je sa 24 boda trenutno na tek sedmom mestu, odmah iza Mančester sitija.

Srpski reprezentativac Nenad Milijaš postigao je svoj prvi gol u dresu Vulverhemptona i značajno doprineo pobedi tog tima nad Boltonom od 2:1.

Vulverhemtpon je poveo u trećem minutu preko Džodija Kredoka, koji je mrežu Boltona zatresao posle gužve koja se u kaznenom prostoru stvorila posle ubacivanja Milijaša iz Slobodnog udarca.

Milijaš se potom i upisao u listu strelaca, pošto je u 63. minutu primio pas Kevina Dojla i sa 30 metara savladao golmana Boltona Jusija Jaskelainena za svoj prvi gol za Vulverhempton u koji je stigao iz Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku.

Vulverhemptonu je pobeda nad Boltonom tek treća u sezoni, pa je i dalje u zoni ispadanja - na 18. mestu, sa 13 bodova iz 15 utakmica.

Pobedu je ostvario i Birmingem, koji je slavio na gostovanju kod Vigana 3:2.

Pogledajte još