Želimo maksimalno kvalitetan nastup na EP

BEOGRAD, 7. decembra 2009. (Beta) - Sportski direktor Plivačkog saveza Srbije Mladen Kapor izjavio je da je reprezentacija došla u situaciju da na Evropskom prvenstvu ima veću odgovornost zbog uspeha u proteklom periodu.

Evropsko prvenstvo u malim bazenima održaće se od 10. do 13. decembra u Istanbulu.

"Želimo da nastup naših plivača bude maksimalno kvalitetan, ali ne treba da predviđamo koliko je to medalja, finala, polufinala... ali siguran sam da to mogu da budu veoma značajni rezultati", rekao je Kapor na konferenciji za novinare u Beogradu.

Direktor reprezentacije naglasio je da ne želi da plivači budu opterećeni, već samo da plivaju najbolje što mogu.

"Takmičenje u Istanbulu biće specifično iz mnogo razloga. Biće rekordan broj takmičara iz rekordnog broja država. Za nas EP dolazi u promenjenim okolnostima. Došli smo u situaciju da nosimo veću odgovornost zbog uspeha u proteklom periodu", rekao je Kapor.

On je objasnio da će se u Istanbulu prvi put plivati u bazenu sa 10 staza, kao i da će biti postavljeni novi startni blokovi, koji bi trebalo da ubrzaju trke i da povećaju atraktivnost.

Jedna od najiskusnijih reprezentativki Srbije Marica Stražmešter istakla je da misli da je najvažnije da plivači uživaju u tome što rade.

"Neće puno sportista učestvovati na takmičenju. Mislim da je privilegija takmičiti se na Evropskom prvenstvu", zaključila je Stražmešterova.

Jedan od najboljih plivača Srbije Ivan Lenđer podsetio je da je njemu ovo treće EP i dodao da očekuje da će mu biti lakše da se plasira u finala trka na 50 m i 100 m leptir, jer ne učestvuje Milorad Čavić.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Pejinović naglasio je da su očekivanja da takmičari pruže svoj maksimum.

"Na Evropskom prvenstvu biće velika koncentracija kvaliteta. Uspeh je ako isplivaju svoj lični rekord. Međutim, siguran sam da možemo da očekujemo dosta polufinala i finala", rekao je Pejinović.

Na Evropskom prvenstvu učestvovaće i najbolja plivačica Srbije Nađa Higl, dok će Milorad Čavić doći u Istanbul da bodri reprezentaciju. Ukupno će Srbija imati 11 predstavnika, šest u ženskoj i pet u muškoj konkurenciji.
.

Pogledajte još