U petak rasprava o Predlogu budžeta za 2010.

BEOGRAD, 7. decembra 2009. (Beta) - Skupština Srbije će na novoj sednici u petak, 11. decembra početi razmatranje predloženog budžeta za 2010. godinu i prateće zakone budžeta, saopšteno je u ponedeljak iz parlamenta.

Početak te sednice zakazan je u petak, u 16 sati.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović predložila je da se na toj sednici pored budžeta za iduću godinu, razmotre predlozi odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove za 2010. godinu: Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje i Nacionalne službe za zapošljavanje, koje je podnela Vlada.

Kako je saopšteno, u predloženi dnevni red uvrštene su i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Predsednica Skupštine Srbije predložila je da se na toj sednici razmotre i izmene i dopune Zakona o preuzimanju akcionarskih društava, izmene i dopune Zakona o javnom dugu i Predlog zakona o izmeni Zakona o osiguranju, a te predloge podnela je Vlada Srbije.

Pogledajte još