Zatražena skupštinska rasprava o izveštaju DRI

BEOGRAD, 7. decembra 2009. (Beta) - Članovi Odbora Skupštine Srbije za finansije predložili su u ponedeljak da se na dnevni red naredne sednice parlamenta uvrsti izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o kontroli budžeta Srbije za 2008. godinu, zajedno sa završnim računom tog budžeta koji je dostavila Vlada.

O tom predlogu Odbor će se izjašnjavati u utorak jer na današnjoj sednici, posle skoro tročasovne rasprave o izveštaju DRI, nije bilo kvoruma za glasanje.

Predsednik Saveta DRI Radoslav Sretenović je ukazao da ta institucija nije mogla da u izveštaju o kontroli republičkog budžeta za prošlu godinu da mišljenje jer nije imala dovoljno revizora da bi obavila kompletnu kontrolu trošenja novca iz državne kase.

Izveštaj je, kako je rekao, obuhvatio kontrolu 27 odsto ukupnih budžetskih rashoda i to u 14 ministarstva, tri uprave i Direkciji za imovinu. "Državni revizori su utvrdili brojne nepravilnosti u raspolaganju budžetskim sredstvima, o kojima je DRI javnost obavestila 27. novembra", naglasio je Sretenović.

(karj)

Pogledajte još