Utorak, 8. decembar 2009. godine

BEOGRAD, 8. decembra 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno odmrzavanju Prelaznog sporazuma Srbije sa EU, konferenciji UN o klimatskim promenama i pretnjama novinarki i urednici serijala B92 Insajder Brankici Stanković.

BLIC - Pod naslovom "Četri ministra pod znakom pitanja" list piše da vrh Demokratske stranke ima naviše zamerki na rad ministara za ljudska prava i vera, ministarke finansija, dok su stavovi o radu ministra trgovine podeljeni. "Poručili mi da odaberem kovčeg, ali se ne plašim", kaže za list novinarka Brankica Stanković, kojoj je nakon dobijenih pretnji dodeljena policijska zaštita.

VEČERNJE NOVOSTI - "Odmrznuto", o odluci da se aktivira Prelazni sporazum Srbije sa EU. O broju umrlih od novog gripa u Srbiji pod naslovom "Još jedna trudnica u Nišu kritično". "Optužnicu obaram dokazima", o odlaganju suđenja ratnom predsedniku opštine Trebinje Božidaru Vučureviću.

DANAS - "Srbija mora da nam se izvini" kaže za list muslimanski član Predsedništva BiH Haris Silajdžić. "Savet ministara Evropske unije deblokirao Prelazni (trgovinski) sporazum", o odluci Saveta ministara spoljnih poslova EU. O početku konferencije o klimatskim promenama: "Kopenhagen pretvoren u Hopenhagen".

POLITIKA - Pod naslovom "Otvorena vrata za podnošenje kandidature" list piše da je najavljeni dolazak šefa holandske diplomatije Maksima Ferhagena u Beograd prilika da se proveri raspoloženje za kandidaturu Srbije. "Tadićeva politika nije loša, samo se ne sprovodi", kaže za list predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

dob/dar

Pogledajte još