Oklahoma bolja od Golden Stejta

BEOGRAD, 8. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši Oklahome pobedili su na svom terenu Golden Stejt sa 104:88, a igrači iz Srbije nisu imali velikog udela u konačnom rezultatu.

Startni centar Oklahome Nenad Krstić igrao je samo 13 minuta i za to vreme imao je učinak od tri skoka i šest poena. Vladimir Radmanović počeo je meč za Golden Stejt, a za 28 minuta provedenih u igri zabeležio je osam skokova i četiri poena.

Tander je do trijumfa predvodio Kevin Durant sa 28 poena, dok je novajlija Džejms Harden napravio lični rekord u karijeri od 26 poena.

Oklahoma je iskoristila isključenje Korija Magetija iz Golden Stejta. Tander je vodio samo sa poenom razlike kada se krilo Voriorsa krajem treće četvrtine upustio u raspravu sa sudijom, zbog čega je dobio dve tehničke greške.

Monta Elis postigao je 19 poena za poraženi tim.

Događaj dana u NBA ligi bila je prva utakmica Alena Ajversona od povratka u Filadelfiju, koja je na svom terenu izgubila od Denvera 93:83 i tako pretrpela 10. uzastopni poraz.

Ajverson je prilikom predstavljanja klekao na sred terena i poljubio znak Filadelfije. Njegov povratak nije, međutim, pomogao ove sezone slabom timu, pošto njegovih 11 poena i šest asistencija nije bilo dovoljno za pobedu.

Denver je krajem treće i početkom četvrte četvrtine napravio seriju od 22:3 i tako prelomio meč. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čonsi Bilaps sa 31 poenom.

Njujork je kod kuće pobedio Portland sa 93:84. Najefikasniji u pobedi bio je Leri Hjuz sa 21 poenom. Darko Miličić ponovo nije ulazio u igru.

Brendon Roj postigao je 27 poena za Portland, koji je u nedelju ostao bez centra Grega Odena, čija povreda ga je udaljila sa terena do kraja sezone.

Juta je kod kuće pobedila San Antonio sa 104:101.

Pogledajte još