Mihajlović novi trener Katanije

BEOGRAD, 8. decembra 2009. (Beta) - Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Siniša Mihajlović imenovan je za novog trenera italijanske Katanije.

U saopštenju kluba se navodi da je Đanluka Acori otpušten, kao i da će pomoćnik novom treneru biti Dario Markolin, bivši fudbaler sredine terena, sa kojim je Mihajlović igrao u Laciju.

Novi trener italijanskog fudbalskog prvoligaša Katanije Siniša Mihajlović ocenio je danas da je realno da ekipa do kraja sezone sačuva prvoligaški status, iako trenutno zauzima pretposlednje mesto na tabeli Serije A.

"Spreman sam za novi izazov. Hvala ljudima iz kluba koji su mi ukazali poverenje i dali mi šansu da radim. Ubeđen sam da Katanija zaslužuje bolji plasman na tabeli", rekao je Mihajlović za sajt kluba.

Mihajlović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio kao pomoćnik Roberta Manćinija u Interu, a samostalno je vodio Bolonju.

"Gledao sam sve utakmice Katanije oev sezone. Danas imamo samo devet bodova, ali ako 'vežemo' nekoliko pobeda, popravićemo plasman na tabeli. Verujem u opstanak Katanije u Seriji A", zaključio je Mihajlović.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i SCG na klupi Katanije debitovaće u nedelju u prvenstvenoj utakmici protiv Livorna.

Katanija je za 15 kola ove sezone zabeležila samo jednu pobedu, uz šest nerešenih rezultata.

Pogledajte još