Doživite drugačiju Ameriku

Ako se odlučite da kupite, trenutno povoljniju, avio kartu i odletite sa aerodroma Nikola Tesla, do ove države, SAD vam mogu ponuditi još mnogo toga neočekivanog.

(old_image)

Dok se u obilasku Njujorka ne sme propustiti pogled sa Empajer stejt bildinga, najlepše stvari su ipak - besplatne. Šetnja Central parkom, oazom u “betonskoj džungli”, ne košta ništa, a donosi fantastičan osećaj koji ne može da dočara nijedno filmsko ostvarenje u kojoj se ova lokacija pojavljivala.

(old_image)

Kada se spomene američka kuhinja, svima prvo padnu na pamet hamburgeri, ali u Filadelfiji se može okusiti pravi specijalitet - Philly Cheese Steak. On predstavlja kombinaciju sitno seckanog bifteka i sira, smeštenih u dugačku kiflu, uz različite soseve i povrće. Filadelfija možda ima bitan istorijski značaj za SAD, ali druga najvažnija odlika ovog grada je baš ovo jelo.

(old_image)

U poslednje vreme teksašansko-meksička hrana (tzv Tex-Mex) polako stiže i u naše krajeve, ali obožavanje američkog fudbala, kakvo može da se vidi samo u Teksasu, još dugo će biti fascinantno putnicima iz naše zemlje. Iako nikad ne postaje nasilno, rivalstvo timova ovog sporta najočiglednije je u ovoj američkoj državi gde se žustro navija, često i posvađa, oko rezultata čak i srednješkolskih timova. Doduše, Teksas je potpuno drugačiji od ostatka SAD i po mnogim drugim pitanjima, ali Hjuston ili Dalas najbučniji su kada krenu nove sportske sezone.

(old_image)

Za američku kulturu jedna od najbitnijih lokacija je Nešvil koji se smatra kolevkom kantri muzike. “Grad muzike” kako se još naziva Nešvil, svake godine poseti mnogo turista u želji da osete žar ovog muzičkog žanra kroz posetu Grand Ole Opry koncerata.

(old_image)

Odluku o obilasku ove daleke zemlje može da olakša činjenica da je ovih dana više avio kompanija
ponudilo povoljne karte ka gradovima u SAD - Njujork, Čikago, Vašington i drugi. Play Travel
agencija ima najbolji uvid u najjeftinije avio karte ka severnoameričkom kontinentu i drugim destinacijama širom sveta, a u ponudi je i povoljan prevoz do aerodroma.

Kako se u nekim slučajevima isplati otići i do aerodroma u Budimpešti ovakva ponuda postaje još privlačnija.

(old_image)

Pogledajte još