fbpx

Doživite drugačiju Ameriku

Ako se odlučite da kupite, trenutno povoljniju, avio kartu i odletite sa aerodroma Nikola Tesla, do ove države, SAD vam mogu ponuditi još mnogo toga neočekivanog.

Dok se u obilasku Njujorka ne sme propustiti pogled sa Empajer stejt bildinga, najlepše stvari su ipak - besplatne. Šetnja Central parkom, oazom u “betonskoj džungli”, ne košta ništa, a donosi fantastičan osećaj koji ne može da dočara nijedno filmsko ostvarenje u kojoj se ova lokacija pojavljivala.

Kada se spomene američka kuhinja, svima prvo padnu na pamet hamburgeri, ali u Filadelfiji se može okusiti pravi specijalitet - Philly Cheese Steak. On predstavlja kombinaciju sitno seckanog bifteka i sira, smeštenih u dugačku kiflu, uz različite soseve i povrće. Filadelfija možda ima bitan istorijski značaj za SAD, ali druga najvažnija odlika ovog grada je baš ovo jelo.

U poslednje vreme teksašansko-meksička hrana (tzv Tex-Mex) polako stiže i u naše krajeve, ali obožavanje američkog fudbala, kakvo može da se vidi samo u Teksasu, još dugo će biti fascinantno putnicima iz naše zemlje. Iako nikad ne postaje nasilno, rivalstvo timova ovog sporta najočiglednije je u ovoj američkoj državi gde se žustro navija, često i posvađa, oko rezultata čak i srednješkolskih timova. Doduše, Teksas je potpuno drugačiji od ostatka SAD i po mnogim drugim pitanjima, ali Hjuston ili Dalas najbučniji su kada krenu nove sportske sezone.

Za američku kulturu jedna od najbitnijih lokacija je Nešvil koji se smatra kolevkom kantri muzike. “Grad muzike” kako se još naziva Nešvil, svake godine poseti mnogo turista u želji da osete žar ovog muzičkog žanra kroz posetu Grand Ole Opry koncerata.

Odluku o obilasku ove daleke zemlje može da olakša činjenica da je ovih dana više avio kompanija
ponudilo povoljne karte ka gradovima u SAD - Njujork, Čikago, Vašington i drugi. Play Travel
agencija ima najbolji uvid u najjeftinije avio karte ka severnoameričkom kontinentu i drugim destinacijama širom sveta, a u ponudi je i povoljan prevoz do aerodroma.

Kako se u nekim slučajevima isplati otići i do aerodroma u Budimpešti ovakva ponuda postaje još privlačnija.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.