Odloženo suđenje za smrt Anje Grahovac

BEOGRAD, 8. decembra 2009. (Beta) - Početak suđenja četvorici optuženih za smrt trogodišnje devojčice Anje Grahovac odloženo je u utorak pred Okružnim sudom u Beogradu na neodređeno vreme zbog najavljene reforme sudstva, odnosno uspostavljanja nove mreže sudova i izbora sudija.

Sudija Života Đoinčević rekao je da nije celishodno počinjati suđenje, jer od Nove godine Okružni sud neće postojati, nego će biti ustanovljen Viši sud, a nije poznato da li će on biti izabran za sudiju tog suda ili uopšte za sudiju, kao ni to da li će, ako i bude izabran za sudiju Višeg suda, on dobiti taj predmet.

Đoinčević je rekao da je "realno očekivati" da početak suđenja bude zakazan za mart 2010. godine i istakao da je "opšte poznata stvar" da on ne izbegava suđenja, ali da je nemoguće završiti suđenje, čak i kada bi sudio svaki dan do kraja decembra zbog obimnosti predmeta i broja pozvanih svedoka.

Sa predlogom Đoinčevića o odlaganju na neodređeno vreme složili su se advokati optuženih, dok su tužilaštvo i zastupnik oštećenih, advokat Ognjen Zindović, predložili da suđenje počne danas. Anja Grahovac operisana je 21. maja 2007. godine u privatnoj klinici Perfekta u beogradskoj opštini Zemun, a preminula je 4. juna 2007. godine usled oštećenja izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji katarakte.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.