5 Filmova Roberta Dauni Jr koje morate pogledati

Kiss Kiss Bang Bang – krimi komedija iz 2005. godine, gde lopov, detektiv i propala glumica pokušavaju da reše zagonetno ubistvo. Glavni lik kog igra Robert Dauni je ujedno i narator filma sa oštrim jezikom,a brzi i inteligentni dijalozi izmenjuju se s neverovatnim situacijama u kojima glavni lik tek pukim slučajem i neverovatnom koincidencijom preživljava.

Gotika – triler sa elementima natprirodnog iz 2003. godine, je neobična priča u kojoj se psihijatar Dr. Miranda Grej (Hali Beri) nakon automobilske nesreće budi kao pacijentkinja u ustanovi u kojoj je radila, ali bez ikakvog sećanja zašto je tamo i šta je učinila. Uskoro saznaje da je optužena za ubistvo supruga Daga. Samo s delićima sećanja počinje da kopa po muževoj prošlosti... Iako je ovde sporedni lik, Robert Dauni je svoju ulogu u u filmu odigrao sjajno.

Iron Man - Ova filmska ekranizacija legendarnog Marvelovog superheroja, priča je o bogatom industrijalcu i genijalnom pronalazaču, koji koristi svoj moćni oklop kako bi zaštitio svet. Film je prvi deo trilogije, i najbolji od sva tri. Ono što u njemu najviše privlači su vrcavi dijalozi, zanimljivi zapleti i dosta akcije.

Šerlok Holms – Akcija, avantura, triler, ovaj film ima sve. Ono što je najbolje, odmah se uskače u samu srž, u akciju, bez dosadnog uvoda u priču i karaktere likova. Šerlok vas vodi u borbu pameti i snage sa neprijateljem čiji plan je pretnja za celu Englesku. Promena karaktera Šerloka Holmsa je dobro došla, tako da ovaj put on nije iritantni sveznajući Britanac, on je čist genije, ali spontan, jednostavan, brutalno sarkastičan i pronicljiv. Da biste zavoleli ovaj film, potrebno je samo da ga pogledate.

The Avengers – SF, avantura, akcija. Priča ovog filma povezuje priče svih junaka koje smo videli prethodnih godina bez uvoda, bez pozadinske priče svakog heroja ponaosob, u jednu veliku borbu od koje zavisi budućnost planete. Nik Fjuri i S.H.I.E.L.D. okupljaju naše omiljene superheroje kako bi sprečili Lokija koji pokušava da dovede svoju armiju iz drugog univerzuma da bi pokorio planetu i postao apsolutni vladar. Fenomenalni efekti, dobar smisao za humor i dosta akcije će učiniti da vam 2 sata i 14 minuta samo prolete.

Da li ste znali da
- je tokom 80tih, sedam godina živeo sa Sarom Dž. Parker
- pijan grečkom ušetao u kuću svojih komšija u Malibuu i zaspao u krevetu njihovog deteta
- su ga razmatrali za ulogu Zaphoda Biblbroksa u filmu Autostoperski vodič kroz galaksiju
- poseduje produkcijsku kuću koja se zove Krdo Kornjača
- bavi se Aštanga jogom i wing chunom.

T.D.

(old_image)

Pogledajte još