Puna saradnja sa Hagom i odličan napredak ka EU

BEOGRAD, 8. decembra 2009. (Beta) - Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort u utorak je pozdravio "odličan napredak" Srbije na planu evropskih integracija i ocenio da je Beograd ostvario punu saradnju sa Haškim tribunalom.

"Velika Britanija je na sastanku održanom u ponedeljak u Briselu u potpunosti podržala odluku Saveta ministara spoljnih poslova EU, da se otpočne sa formalnim primenjivanjem prelaznog trgovinskog sporazuma Srbije sa EU. Istovremeno, Britanija će nastaviti da pruža aktivnu podršku Srbiji na putu njenog sigurnog napretka ka cilju, odnosno punopravnom članstvu u Uniji", izjavio je Vordsvort za agenciju Beta.

Britanski ambasador je rekao da je "nakon sto je proučio najnoviji izveštaj glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju, ministar inostranih poslova Velike Britanije Dejvid Miliband zakljucio da Srbija sada 'u potpunosti saraduje' sa Tribunalom".

Miliband je svoje mišljenje zvanično izneo u izjavi u Parlamentu, naglasivši da su iskazani "stoprocentni politički napor i želja" i cestitavši vlastima u Srbiji "na ovom znacajnom dostignucu".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.