Fiorentina želi Gojka Kačara

BEOGRAD, 8. decembra 2009. (Beta) - Menadžer i stric fudbalera nemačke Herte Gojka Kačara, Milan Kačar rekao je da ne isključuje mogućnost da srpski fudbaler u zimskom prelaznom roku pređe u italijansku Fiorentinu.

"Za interesovanje Fiorentine čuo sam putem medija. Nemam nikakvih direktnih kontakata, ali nije isključeno da su predstavnici dva kluba razgovarali", rekao je Milan Kačar za ugledni italijanski sajt Tutomerkato.

On je ocenio da bi čelnici Herte najradije zadržali Gojka Kačara, ali da im je potreban novac za kupovinu novih fudbalera u zimskom prelaznom roku.

"U principu, čini mi se da bi Herta najradije zadržala Gojka. Ipak, znam da žele da kupe neke nove igrače, pa će možda biti primorani
da prodajom svojih fudbalera popune budžet", kazao je on. 

Milan Kačar rekao je i da visina obeštećenja za Kačara iznosi oko deset miliona evra.

"Ne bih mnogo da pričam o ciframa, ali to je otprilike njegova vrednost. Moguće je i da Gojko ode u junu sledeće godine, pogotovo ako Herta ne izbori opstanak u Bundesligi", zaključio je Milan Kačar.

Posle 15 odigranih kola, Herta zauzima poslednje mesto na tabeli Bundeslige sa pet bodova, 12 manje od Nirnberga i Štutgarta.

Kačar je u Hertu došao u zimu prošle godine i do sada je za klub iz Berlina odigrao 53 utakmice i postigao devet golova.

Pogledajte još