Željko Vasić

Poznati klupski pevač Željko Vasić, nakon dva albuma i devet godina postojanja na javnoj sceni, uspeo je da održi svoj prvi solistički koncert u Sava centru. Da ga voli pretežno mlađa publika, koja ga i zna sa mnogobrojnih beogradskih nastupa, dokazali su svojim dolaskom, ali i đuskanjem već od prve numere, kojom je otvorio concert “Samo moja”. 

Umesto u elegantnom odelu pojavio se u opuštenoj varijanti sa patikama. Pratilo ga je čak šesnaest članova benda, kao i pet pratećih vokala među kojima su se našle dve članice grupe "Beauty Kwins" i Slobodan Trkulja. 

Koncert je otvorio pesmom “Samo moja”, što je publika sa oduševljenjem prihvatila, ubrzo su svi bili na nogama. Ređao je Željko svoje hitove, poput “Pratiš me u stopu”, “Samo da dobro si”, “Biću samo tvoj”… ali i mega hit, pesmu koja ga je definitivno proslavila “Žena kao ti”. 

Vasića je album sa hit pesmom „Samo moja“ učvrstio na poziciji najtraženijih novih mladih pevača, pa je na Radijskom festivalu 2008. proglašen za pevača godine 

Željko se potrudio da ima i goste na koncertu, pa je prvu gošću najavio tako što je počeo da svira na klaviru dobro poznatu numeru “Zagrli”, koju je otpevala Goca Tržan, a onda je već zagrejanu publiku obradovala svojim hitom “Haljina”. Na bini su se kao gošće pojavile članice grupe "Beauty Kwins", pa Bojan Marović, a onda i Saša Kovačević.

Iz prvih redova, pored Željkove supruge i sina, pevušili su i Darko Radovanović, Katarina Rebrača, Zoran Dašić Daša iz Legendi, glumica Ana Štajdohar, muž Goce Tržan Ivan…… 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još