Željko Joksimović

Pop pevač Željko Joksimović, u prostoru EXPO centra napravio je glamuroznu promociju zatvorenog tipa, za oko 500 ljudi, povodom objavljivanja novog albuma "Ljubavi", čiji je početni tiraž 300.000 primeraka.

Veče je otvorio Umetnički ansambl Vojske Srbije, a onda se mikrofona latio zvezda večeri Željko Joksimović. Otpevao je svih deset pesama sa novog albuma: "Ljubavi", "Žena za sva vremena", "Draga", "Stihija", "Nepoznat broj", "Tebi se dive", "Pola srca", "Dajem reč", "Idu dani" (song iz serijala "Ranjeni orao').

Numere na novom albumu su urađene u retro stilu osamdesetih godina, a Željko je na njima radio samo tri meseca. On je na originalan način hteo da se obrati publici, te su sve pesme sa albuma odsvirane uživo, a poznati muzičar posebno je odabrao pesmu "Ljubavi" koju je otpevao čak dva puta.

Nesvakidašnja promocija, još neviđena na našim prostorima, imala je i posebno osmišljenu dekoraciju sale, sa belim presvlakama na stolicama, svećama i satenskim lusterima, za koje se pobrinula bivša manekenka Marija Maćić-Tarlać. Za hranu u etno stilu pobrinuo se restoran "Zaplet", a na meniju su se našli: čvarci, mladi sir, turšija, popara, slani štapići...

Za centralnim stolom sedeli su Željkovi roditelji, brat Saša sa ženom, ćerka Mina i devojka Jovana Janković, koja je kao vatrena obožavateljka đuskala tik uz samu binu, odevena u mastilo plavu boju od glave do pete.

Promociji je prisustvovaoa generalni director "Telekoma Srbija" Branko Radujko.

Od kolega sa estrade tu su bili i Dženan Lončarević, Viki Miljković, grupa "Zana", Jelena Tomašević, Mari Mari, Saša Kapor, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba sa ženom, Saša Matić... Sa novim autfitom i sa šeširom na glavi pojavila se Romana.

Neko ko se retko pojavljuje na gradskim događanjima je definitivno Momčilo Bajagić Bajaga, koji je u EXPO centar ušetao u svečanom crnom odelu, a upravo on je najzaslužniji za tekst udarne pesme na Željkovom albumu "Ljubavi".

Nakon mini-koncerta, na kome je predstavio svoje nove pesme, Željko je pozvao goste da se opuste i zajedno sa njim ostanu na partiju.

Željko poslednjih dana komponuje muziku za seriju Zdravka Šotre "Greh njene majke", a među nove pesme čiji su autori između ostalih i Dušan Alagić, Saša Dragić, Aleksandar Milić Mili, Marina Tucaković uvrstio je i pesmu "Idu dani", naslovnu numeru popularne serije "Ranjeni orao". Postprodukcija albuma "Ljubavi" odrađena je u "Universalu" u Americi, pod vođstvom čuvenog producenta Vlada Malera.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još