Za četvrtak, 10. decembar 2009. godine

BEOGRAD, 10. decembra 2009. (Beta) - Na današnjim naslovnim stranama beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno početku primene novog zakona o saobraćaju, ekonomiji i tekućim političkim temama.

ALO - Pod naslovom "Država ubila novinara!", o smrti novinara lista Dnevnik koji je štrajkovao glađu zbog neisplaćenih zarada i preminuo tokom pregovora s predstavnicima Izvršnog veća Vojvodine. "Učenica (16) se porodila, nije znala da je trudna!", piše list o slučaju u đačkom domu na Zvezdari.

BLIC - O početku primene novog zakona o saobraćaju u tekstu "Vozači oprez, neće biti praštanja". O kandidaturi Srbije za ulazak u EU pod naslovom "Merkelova podržava kandidaturu Srbije".

VEČERNJE NOVOSTI - O poslednjim danima srpskog patrijarha Pavla u tekstu pod naslovom "Osetio da je poslednja pričest". O srpskoj državnoj administraciji pod naslovom "Milijarde rasute na 40 adresa". "Dve smrti o ljubavi", o zločinu kod Kosmaja.

GLAS JAVNOSI - O istraživanju o haškom optuženiku Ratku Mladiću - "Podeljena Srbija". "Zašto nam niste rekli sve", o bezviznom režimu.

DANAS - Za list govori izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin: "Konačno prave poruke od Tadića i Đelića". Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavljuje: "Nema saradnje sa izdajnicima". O kreditnoj sposobnosti građana u tekstu "Kurs evra zida ratu za kredit".

KURIR - Pod naslovom "Direktori bez diplome", o imenovanju direktora u JAT-u. "Policija potvrdila otkriće Kurira", o bezviznom režimu.

POLITIKA - O novim registarskim oznakama u Srbiji pod naslovom "Nove tablice za šest meseci". O zagađenju u tekstu "Beograd među najzagađenijim gradovima Evrope", a o fudbalskom treneru reprezentacije Srbije pod naslovom "Antić potpisuje novi ugovor".

PREŠ - O početku primene novog zakona o saobraćaju u tekstu "Sezona lova na srpske vozače". O istraživanju Galupa o korupciji u Srbiji pod naslovom "Političari i lekari najkorumpiraniji, vojnici i popovi najpošteniji!".

PRIVREDNI PREGLED - "Rusi grade metro u Beogradu", piše list. "Akcije Telekoma biće 500 evra", o prodaji akcija velikih kompanija.

Pogledajte još