Potvrđena presuda od sedam meseci za bivšeg šefa DB

BEOGRAD, 10. decembra 2009. (Beta) - Vrhovni sud Srbije je odbio, kao neosnovane, žalbe okružnog tužioca, optuženog Radomira Markovića i njegovog branioca i potvrdio presudu kojom je bivši šef Državne bezbednosti Srbije osuđen na sedam meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, saopšteno je u četvrtak.

Istom presudom Okružnog suda koju je potvrdio Vrhovni sud, Radomir Marković, Branko Crni i Milan Radonjić oslobođeni su optužbe za krivično delo odavanje službene tajne.

Vrhovni sud Srbije je ocenio da prvostepena presuda u osuđujućem delu ne sadrži povrede zakona o kojima sud vodi računa po službenoj dužnosti, kao ni one povrede na koje se ukazuje u žalbama optuženog Radomira Markovića i njegovog branioca.

Utvrđeno je da je činjenično stanje pravilno i potpuno utvrđeno i pravilno primenjen krivični zakon, kada je Radomir Marković oglašen krivim za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i da je odluka o kazni pravilna. Zbog toga su žalba optuženog i njegovog branioca, kao i žalba okružnog tužioca u Beogradu, u odnosu na izrečenu kaznu zatvora, neosnovani.

Pogledajte još