Novi predsednik FIC Ćel-Morten Jonsen

BEOGRAD, 10. decembra 2009. (Beta) - Novi predsednik Saveta stranih investitora (FIC) je Ćel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji, saopštilo je danas to udruženje.

Kako se navodi, na skupštini FIC u Srbiji, koja je održana juče, Jonsen je rekao da će nastaviti da se zalaže za nastavak reformi, formulisanje jasne ekonomske politike, efikasniju administraciju i jednake uslove poslovanja za sve učesnike na tržištu.

Za potpredsednika FIC izabran je Goran Pitić, predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija, a u Upravnom odboru su i generalni direktor Britiš Ameriken tobaka za istočni Balkan Kristijan Kornerup Jensen, generalni direktor kompanije Karlsberg Srbija Aleksandar Radosavljević, generalni direktor Mercedes-Benca SCG Andreas Binder.

U tom telu su i generalni direktor kompanije Henkel Srbija Nenad Vuković, generalni direktor kompanije Lafarž BFC Kostin Bork, generalni direktor Pepsika internešenel za zapadni Balkan Vasilis Glinos i zamenik generalnog direktora kompanije Politika novine i magazini i generalni direktor kompanije VAC (WAZ) Verner Herić.

Pogledajte još