MUP pozvan da spreči skup u Novom Sadu

NOVI SAD, 10. decembra 2009. (Beta) - Predsednik Saveta za ljudska i manjinska prava Lige socijaldemokrata Vojvodine Marko Karadžić pozvao je u četvrtak policiju da spreči skup u petak u Novom Sadu protiv Statuta Vojvodine, navodeći da je to maska za okupljanje neonacista.

"Na taj skup poziva između ostalih i Novi srpski program - stranka čiji je generalni sekretar Goran Davidović, čija se ekstradicija očekuje iz Italije, jer je u Srbiji osuđen zbog izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje", upozorio je Karadžić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Karadžić koji je i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava podsetio je javnost na 7. oktobar 2007. godine kada su građani u Novom Sadu sprečili skup neonacista. "Moramo potpuno drugačije da postupimo nego što je to bilo 2007. godine i pozovemo Ministarstvo unutrašnjih poslova da spreči sve one koji hoće da raspiruju nasilje i nacionalnu mržnju", rekao je Karadžić.

Radio 021 u četvrtak je objavio da je nekoliko ekstremno desničarskih organizacija za sutra najavilo dolazak u Novi Sad na skup protiv Statuta Vojvodine.

Pogledajte još