"Bosansko proleće": Sukobi se smiruju, povređeno preko 200 ljudi

Foto: Beta, AP / Amel Emrić

Ulice Sarajeva večeras su mirnije, pošto su na ulice izvedene antiterorističke jedinice a policija potisnula demonstrante, a slično je i u Tuzli gde ispred Tužilaštva Tuzlanskog kantona nema nijednog demonstranta, javili su lokalni mediji.

Medicinske ustanove potvrdile su kako su pomoć u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potražile 63 osobe, dok je u opštoj bolnici "Abdulah Nakaš" zbrinuto 48 ljudi.

Iz tuzlanskih zdravstvenih ustanova stigla je potvrda za 23 povređene osobe - 12 policajaca i 11 civila, a u sukobima policije i demonstranata u Zenici povređeno je oko 20 policajaca i tridesetak civila.

Policija je u Sarajevu tek večeras uspela da savlada demonstrante, a uhapšeno je desetine huligana koji su pljačkali radnje tokom protesta i palili zgrade javnih institucija.

(old_image)

Demonstranti su ranije danas opkolili zgradu predsedništva BiH i u njoj zarobili vatrogasce, saopštio je dispečer Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo.

"Uzimaju nam aparate za gašenje iz ruku i pretpostavljamo da u zgradi predsedništva BiH još ima zaposlenih", kazao je ranije dispečer.

Vatrogasci su tek večeras uz pomoć policije uspeli da dođu do kritičnih objekata i počeli su da gase požare.

Izvor: Blic

Žestoki sukobi širom BiH, gori zgrada Predsedništva - See more at: /pocetna/info/region/quotBosansko-proljecequot-Zestoki-sukobi-sirom-BiH-gori-zgrada-Predsednistva.a-222676.592.html#sthash.lcdXx6T9.dpuf

JOŠ FOTOGRAFIJA IZ BIH POGLEDAJTE U GALERIJI ISPOD ...

(old_image)

Pogledajte još