Arsenal potpisao dugoročni ugovor sa Velom

LONDON, 10. decembra 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Arsenala Karlos Vela potpisao je novi, "dugoročni" ugovor, saopštio je taj londonski klub.

Reprezentativac Meksika više je igrao poslednjih nedelja, od kada se saznalo da će Robin van Persi zbog povrede do aprila odsustvovati sa terena.

"Karlos je fantastičan talenat i mogli smo to na trenutke da vidimo u njegovim nastupima. Ne zaboravimo da on ima samo 20 godina, tako se od ovog dečaka može očekivati još mnogo", rekao je trener Arsen Venger.

Arsenal nije objavio detalje ugovora. Levonogi Vela je u klub došao januara 2007. godine. Tada je otišao na godinu i po dana pozajmice da bi stekao iskustvo, ali se vratio početkom prošle sezone.

"Uložili smo mnogo vremena u Karlosa, pošto smo ga poslali u Španiju na dve godine da stekne malo kvalitetnog iskustva. Sada nam se vratio. Vredno radimo sa njim svaki dan i on je jako uzbudljiv igrač", rekao je Venger.

Vela je osam puta igrao u prvom timu ove sezone. Za reprezentaciju Meksika igrao je 19 puta i postigao je šest golova.

"Samo želim vredno da radim i pomognem ovom velikom klubu da osvaja trofeje. Želim da ostanem ovde dugo, a to je velika odgovornost. Nastavićo da radim i pokažem šefu i navijačima zašto sam ovde", rekao je Vela.

On je 11. igrač koji se od kraja prošle sezone obavezao na dugoročnu vernost Arsenalu.

"Tobdžije" u nedelju igraju u gostima kod Liverpula. Arsenal je trenutno treći na tabeli, sa osam bodova manje od lidera Čelsija.

Pogledajte još