Borba za Top 16 još nije završena

BEOGRAD, 10. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši Partizana ocenili su nakon pobede nad Efes Pilsenom u Beogradu da posao oko plasmana u Top 16 Evrolige još nije završen, ali da će im sada biti lakše zbog pozitivnog odnosa pobeda i poraza.

"Uvek je najslađe kada se pobedi sa poenom razlike, ali ovakve
utakmice skraćuju život za deset godina", rekao je Aleksandar Marić
nakon pobede od 93:92 u sedmom kolu Grupe B Evrolige.

"Svaka čast saigračima na pobedama. Cela utakmica je bila koš za koš. Ovaj Efes je mnogo drugačija ekipa od one protiv koje smo igrali u Istanbulu. Mnogo su uigraniji, imaju dosta talenta, igraju jedan za drugog i može bilo ko da postigne 30 poena", dodao je Marić.

Centar Partizana nikada ne voli da priča o svojim igrama, iako je večeras postigao 34 poena i zabeležio 16 skokova. Na novinarsko pitanje da prokomentariše svoju partiju, slegao je ramenima i rekao:

"Ma to je ekipa, mogu ja, može bilo ko. Nema nikakve veze."

Strelac pobedonosnog koša Dušan Kecman ocenio je da je pobeda nad Efesom veoma važna i da je Partizan u završnici imao malo više sreće od rivala.

"Teška utakmica, igralo se poen za poen. Obe ekipe slabe u odbrani, ali fantastične u napadu. Imali blagi imperativ pobede da bi ostali u trci za Top 16. U penal završnici imali smo više sreće", naveo je Kecman.

On je dodao da još ništa nije gotovo u borbi za plasman u Top 16.

"Prilikom poslednjeg šuta, odradili smo akciju koju je zacrtao trener. Na sreću, pogodio sam. To je to, idemo dalje", kazao je Kecman.

Plejmejker Partizana Aleksandar Rašić ocenio je da je ekipa loše počela utakmicu, ali da se borila do poslednje sekunde, što joj je i donelo pobedu.

Pogledajte još