Zvezda za jesenju titulu, Partizan vreba šansu

BEOGRAD, 11. decembra 2009. (Beta) - Utakmicama 15. kola ovog vikenda završava se prvi deo fudbalske Jelen Superlige, a u poslednjem kolu biće odlučen i pobednik trke za "jesenjeg" šampiona, u kojoj se nalaze Crvena zvezda i Partizan.

Bolju poziciju pred poslednjih 90 minuta ove godine ima Crvena zvezda, koja uz bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, sutra dočekuje subotički Spartak.

"Crveno-beli" su u prošlom kolu savladali domaći BSK sa 1:0, dok je Spartak kod kuće bio bolji od ekipe Smedereva sa 2:0.

Ekipa Partizana sutra gostuje u Požarevcu protiv Mladog radnika, ekipe koja zauzima 11. mesto na tabeli Superlige.

"Crno-beli" se nalaze u seriji od sedam prvenstvenih pobeda, a prošlog vikenda u derbiju su bili bolji od OFK Beograda (3:0). Mladi radnik je u prethodnom kolu odigrao 1:1 sa poslednjeplasiranim Čukaričkim.

Fudbaleri OFK Beograda sutra dočekuju BSK iz Borče, a eventualnom pobedom, i uz poraz Vojvodine od Napretka, preuzeli bi od Novosađana treće mesto na tabeli.

Vojvodina će u nedelju u Kruševcu pokušati da dođe do osme prvenstvene pobede i tako popravi utisak nakon dva uzastopna poraza u Superligi.

Napredak bi, eventualnom pobedom nad "lalama", mogao da izađe iz "opasne" zone na tabeli, a u poslednjoj utakmici na domaćem terenu Kruševljani su savladali Jagodinu sa 2:1.

Fudbaleri beogradskog Rada sutra će u Kragujevcu igrati protiv ekipe Metalca, koja zauzima 12. mesto na tabeli. Ekipa sa Banjice je u poslednje dve prvenstvene utakmice zabeležila pobede i pomerila se i zone ispadanja.

U duelu dve ekipe koje se nalaze u sredini tabele, Smederevo će dočekati Jagodinu, koja bi eventualnom pobedom mogla da se umeša i u borbu za mesto pri vrhu tabele.

Borac će u Čačku protiv "fenjeraša" Čukaričkog pokušati da ostvari šesti prvenstveni trijumf, dok će Javor u Ivanjici ugostiti kulski Hajduk.

U subotu se igra sedam utakmica 15. kola, od kojih svi dueli počinju u 13 sati, osim meča Crvena zvezda-Spartak (18). Poslednja utakmica Napredak-Vojvodina igra se u nedelju od 13.00. 

Parovi 15. kola 

Subota, 12. decembar:

13 Smederevo - Jagodina
13 Metalac - Rad
13 OFK Beograd - BSK
13 Mladi radnik - Partizan
13 Javor - Hajduk
13 Borac - Čukarički

18 Crvena zvezda - Spartak

Nedelja, 13. decembar: Napredak - Vojvodina (13)

Pogledajte još