Uhapšeno sedmoro

BEOGRAD, 11. decembar 2009. (FoNet) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je danas da je uhapšeno sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su, u procesu izdavanja vozačkih dozvola, izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje službene isprave, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i krivično delo poreska utaja.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni Staniša Stanojević, Zoran Pavlovski, Novica Bošković, Petar Dančuo, Stanojka Milevski, Momir Jovanović i Boža Stojsavljević.

Osumnjičeni su u toku 2009. godine, omogućili sticanje Uverenja o položenom vozačkom ispitu Aleksandru Joviću, Banetu Sušiću, Danijelu Iliću i Nemanji Bogojeviću, mimo Pravilnika o načinu polaganja vozačkih ispita i bez obavljenih časova praktične obuke.

Osumnjičeni su ih evidentirali u kartonima obuke kod instruktora, dok su im omogućili polaganje teoretskog i praktičnog dela ispita za vozača "B" i "C" kategorije uz pomoć pripadnika policije Novice Boškovića, zaduženog za kontrolu polaganja vozačkog ispita.

Osumnjičeni Stanojević, u svojstvu odgovornog lica - direktora Centra za obuku vozača OD "Zmaj" Pančevo, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost, preko fiskalne kase nije evidentirao zakonito stečeni prihod od uplate kandidata za obuku u iznosu od 2.543.160 dinara.

Stanojević je na taj način izbegao obračun i plaćanje poreza na dodatu vrednost u iznosu od 457.768 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Opštinskog suda u Pančevu.

Pogledajte još