Dirljiva foto priča o porodici, prijateljstvu, životu i smrti

Foto: Elin Hoylan

“PRIČA je započela kad sam čula za dvojicu braće koji su zajedno živeli u Tesandenu, malenom naselju u blizini sela Vaga koje se nalazi u ruralnom delu Norveške”, započinje svoju priču Elin Hojland koja je na svojoj je službenoj stranici objavila seriju fotografija koje na jednostavan način govore o važnosti porodice, prijateljstvu, životu i smrti.

Hojland nas upoznaje sa braćom Heraldom (75) i Matijasom Ramenom (80), koji su ceo život proveli na maloj farmi na kojoj su i odrasli. U jednoj fazi života živeli su tamo sa ostalim članovima porodice, ali na kraju su ostala samo njih dvojica. Nikada se nisu ženili.

Fotografije pogledajte ovde.

“Kada sam ih upoznala, sreli smo se u lokalnom supermarketu u koji su svake nedelje odlazili kako bi kupili namirnice. Pojavili su se noseći na leđima velike ruksake koji su bili prepuni hrane”, rekla je Elin.

Fotografkinja je bila oduševljena njihovim jednostavnim načinom života u modernoj i naprednoj Norveškoj koja se neprestano menja, a foto-priču o njihovim poslednjim danima nazvala je “Braća”.

“Cepali su drva i obožavali gledati ptice koje su barem dvaput dnevno hranili. U slobodno vreme slušali su radio i čitali novine. Tokom 60-ih godina prošlog veka Harold i Matijas iznajmili su televizor, ali ubrzo su shvatili da im oduzima previše vremena”, rekla je Elin.

Na fotografijama tako možemo da vidimo njihovu svakodnevicu, a ono što je mnoge dirnulo su fotografije njihove sobice koja na kraju ostaje prazna.

Ukratko, serija fotografija dirljivi je podsetnik na ono najvažnije u životu.

index.hr

/