Remi Partizana u Požarevcu

BEOGRAD, 12. decembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana napravili su kiks u poslednjem kolu jesenjeg dela Jelen Super lige, pošto su u Požarevcu odigrali 1:1 sa Mladim Radnikom, nakon čega je Crvenoj zvezdi dovoljan i bod protiv Spartaka za titulu jesenjeg prvaka.

"Večiti" beogradski rivali trenutno imaju po 37 bodova, Partizan ima gol razliku "+21", naspram Zvezdinih "+20". "Crveno-beli" od 18 sati na svom stadionu igraju meč 15. kola protiv subotičkog Spartaka.

"Crno-beli" su dobro počeli utakmicu i poveli relativno rano, u 19. minutu. Nakon akcije Radosava Petrovića i Lamina Dijare, najbolje se snašao Almami Moreira koji je sa sedam metara poslao loptu iza ledja golmana Mitra Pejovića.

Nakon postignutog gola, Partizan je "stao" na loptu, a domaćin je zapretio jedino u 32. minutu kada je Predrag Luka sa distance šutirao malo iznad prečke.

U 52. minutu "crno-beli" su mogli praktično da osiguraju pobedu, ali je golman Pejović odbranio šut Adema Ljajića iz povoljne situacije.

Kazna za slabu realizaciju stigla je beogradsku ekipu u 64. minutu, kada je Nenad Nedeljković izveo slobodan udarac sa leve strane, a Milan Lazić neometan sa pet metara poslao loptu u mrežu.

Najbolju šansu za izjednačenje Partizan je promašio u trećem minutu sudijske nadoknade kada je Lamin Dijara poslao loptu pored golamna Pejovića, ali su je odbrambeni igrači domaćina izbacili sa gol-linije.

Neprijatno iznenadjenje svojim navijačima priredio je i OFK Beograd, koji je na Karaburmi izgubio od BSK-a iz Borče sa 2:0. Pogotke za goste postigli su Aleksandar Djukić u šestom i Stefan Savić u 81. minutu.

Ekipa Rada nije uspela da zabeleži treću uzastopnu pobedu, ali se sa gostovanja kod Mladog Radnika u Kragujevcu vratila sa jednim bodom (1:1).

Domaći fudbaleri poveli su već u osmom minutu golom Vladimira Savićevića, ali je u 33. minutu Andrija Kaludjerović postavio konačan rezultat.

Važne bodove u borbi za mesto u sredini tabele osvojila je ekipa Smedereva, koja je na svom terenu savladala Jagodinu sa 2:0. Dvostruki strelac za domaćina bio je Saša Ranković u 16. i 44. minutu.

U prolećnom delu šampionata, u borbu za mesta pri vrhu tabele mogao bi da se uključi Borac, koji je danas u Čačku savladao poslednjeplasirani Čukarički sa 2:1.

Čačanske "zebre" do prvog gola došle su u 17. minutu preko Marka Mugoše, a na 2:0 povisio je Igor Grkajac u 27. minutu. Poraz Čukaričkog ublažio je Igor Nedeljković pogotkom u 38. minutu.

Javor i kulski Hajduk su u Ivanjici podelili bodove (1:1). Gosti su vodili od 17. minutu pogotkom Radanovića, a bod domaćinu doneo je Radović u 51. minutu.

U poslednjoj utakmici 15. kola sutra od 13 sati u Kruševcu igraju Napredak i Vojvodina.

Pogledajte još