Nadja Higl ispala u polufinalu

BEOGRAD, 12. decembra 2009. (Beta) - Plivačica Srbije Nadja Higl nije uspela da se plasira u finale trke na 100 metara prsno na
Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Istanbulu.

Higl je u polufinalu osvojila 11. mesto, a u finale se plasiralo prvih deset takmičarki.

Plivačica Srbije polufinalnu trku isplivala je u vremenu od jednog minuta, šest sekundi i 41 stotinke, što je za 33 stotinke bilo sporije od desetoplasirane Lie Deker iz Holandije.

Najbolja u polufinalu bila je druga Holandjanka, Monik Nijhuis sa vremenom 1:05.14. 

Plivačica Srbije Marica Stražmešter nije danas uspela da se plasira u finale trke na 50 metara ledjnim stilom na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Istanbulu.

Ona je polufinalnu trku isplivala u vremenu od 27 sekundi i 65 stotinki, što joj je bilo dovoljno tek za 14. mesto.

Najbrža u polufinalu bila je Beloruskinja Aleksandra Herasimenija sa vremenom od 26 sekundi i 30 stotinki. 

Srpski plivač Boris Stojanović nije danas uspeo da se plasira u polufinale trke na 100 metara mešovitom stilom na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Istanbulu.

Stojanović je u kvalifikacijama zauzeo 32. mesto, pošto je trku isplivao u vremenu od 55 sekundi i 52 stotinke.

Najbolje vreme u kvalifikacijama imao je ruski plivač Sergej Fesikov, koji je trku završio za 51 sekundu i 35 stotinki, što je novi rekord
Evropskih prvenstava. 

Milica Ostojić nije uspela da se plasira u finale u trci na 400 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Istanbulu.

Ostojićeva je zauzela 27. mesto u kvalifikacijama, a trku je isplivala u vremenu od četiri minuta, 13 sekundi i 92 stotinke.

Najbolje vreme u kvalifikacijama zabeležila je Francuskinja Korali Balmi, koja je trku završila za četiri minuta i deset stotinki.

Pogledajte još