Čelsi uzeo bod, Mančester junajted izgubio

BEOGRAD, 12. decembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Čelsija povećali su prednost na čelu tabele Premijer lige, iako su u 16. kolu osvojili samo bod odigravši 3:3 sa Evertonom.

Čelsi je ipak stekao tri boda prednosti jer je prvi pratilac Mančester junajted izgubio kod kuće od Aston Vile sa 1:0.

Dvostruki strelac za londonsku ekipu bio je Didije Drogba i poveo je posle preokreta, jer je prvi pogodak na meču bio autogol golmana Čelsija Petra Čeha. Everton se, međutim, borio, dva puta je izjednačio i osvojio veliki bod u borbi za opstanak.

Čelsi od početka sezone u avgustu nije primio gol na svom "Stamford bridžu". "Plavci" su danas pokvarili savršeni učinak, a nisu pobedili u poslednje četiri utakmice.

Strelac za Vilu bio je Gabrijel Agbonlahor u 21. minutu, a Mančester je propustio veliku priliku da dođe na korak do rivala.

Čelsi ima 37 bodova, Mančester 34, a Vila je treća sa 29 bodova. Na treće mesto bi, međutim, mogao da se vrati Arsenal, ako sutra pobedi Liverpul u gostima.

Ovo je Aston Vili prva pobeda na Old Trafordu od 1983. godine.

U ostalim mečevima strelci su takodje bili raspoloženi. Mančester siti je tri puta uspeo da izjednači za konačnih 3:3 sa Boltonom. To je timu sa severa Engleske bila osma nerešena utakmica u poslednjih devet.

Vulverhempton je napravio iznenađenje pobedivši u gostima Totenhem sa 1:0, iako se londonski tim bori za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Pogledajte još