Danas počinje međunarodna konferencija Iza zida

BEOGRAD, 14. decembar 2009. (Beta) - U Beogradu danas počinje međunarodna konferencija pod nazivom "Iza zida" koja će se baviti ekonomskim, političkim, kulturnim i društvenim aspektima evrointegracije regiona zapadnog Balkana.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, uvodno izlaganje podneće potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Đelić, a govoriće i Direkcije za zapadni Balkan pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje Pjer Mirel, bivši ambasador Srbije u SAD Ivan Vujačić i direktor Balkanskog fonda za demokratiju Ivan Vejvoda.

Među brojnim najavljenim učesnicima dvodnevnog skupa su i direktorka vladine kancelarije za pridruživanje EU Milica Delević, bivši italijanski premijer Đulijano Amato, istoričari Ivo Banac iz Zagreba i Dubravka Stojanović iz Beograda, kao i predsednik prištinskog Kluba za spoljnu politiku Veton Suroji.

Međunarodna konferencija se održava u organizaciji Notre Europe, Evropskog instituta za istraživanje sa sedištem u Parizu i beogradskog Kulturnog fronta uz podršku Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije.

maj/dar

Pogledajte još