Truli i Kovalajnen vozači Lotusa u sledećoj sezoni

KUALA LUMPUR, 14. decembra 2009. (Beta-AP) - Italijan Jarno Truli i Finac Hejki Kovalajnen sledeće sezone voziće za Formula jedan tim Lotus.

Šef Lotusa Toni Fernandes kazao da su i Truli i Kovalajnen potpisali trogodišnje ugovore, ali nije objavio finansijske detalje saradnje.

"Pred nama je težak zadatak, ali i veliki izazov", kazao je Truli na konferenciji za novinare u Kuala Lumpuru u Maleziji, zemji iz koje Lotusu stiže finansijska pomoć.

Kovalajnen je dodao da je saradnju prihvatio zato što veruje da Lotus ima potencijal za budućnost.

Truli je prošle sezone nastupao za Tojotu, koja se zbog finansijske krize povukla iz najbržeg cirkusa sveta. Kovalajnen je bio član Meklarena u kome ga je zamenio aktuelni šampion Formule jedan Dženson Baton.

Truli je u Formuli jedan od 1997. godine, a jedinu pobedu ostvario je 2004. u Kanadi, mada je prošle sezone tri puta bio na pobedničkom postolju.

Kovalajnen u Formuli jedan vozi od 2007. godine, a jedinu pobedu zabeležio je 2008. na trci za Veliku nagradu Madjarske.

Treći vozač Lotusa biće Fajruz Fauzi iz Malezije.

Fernandes je istakao i da je cilj Lotusa da sledeće sezone bude najbolji od pet novih timova u Formuli jedan. Pored Lotusa, novi učesnici Formule jedan su i Ju-Es F1, Kampos, Zauber i Manor.

Lotus se i ranije takmičio u Formuli jedan, ali ju je napustio 1994. godine.

Pogledajte još