Lekić najbolji debitant, Ljajić najbolji mladi igrač

BEOGRAD, 14. decembra 2009. (Beta) - Fudbaler Crvene zvezde Dejan Lekić proglašen je za najboljeg debitanta u Jelen Super ligi, dok je prvotimac Partizana Adem Ljajić izabran za najboljeg mladog igrača u prvenstvu.

"Posle dolaska u Crvenu zvezdu i debija u reprezentaciji, i ova nagrada je velika stvar za mene. Hvala svim trenerima koji su za mene glasali. Hvala i svima u Zvezdi za poverenje. Trudiću se da opravdam njihova očekivanja", kazao je Lekić novinarima pošto mu je nagradu uručio selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić.

Lekić je prošle sezone nastupao za trećeligaški Zemun odakle je letos stigao u Crvenu zvezdu, odmah se nametnuo i postigao osam prvenstvenih golova. Kaže da će očekivanja biti mnogo veća u nastavku sezone u kojem će Zvezda pokušati da zadrži lidersku poziciju na tabeli.

"Možda će sada biti tog pritiska, ali se ne opterećujem. Vredno ću trenirati i rezultati će sigurno doći... A i ova priznanja su za mene samo sitnice, uspeh ekipe je uvek na prvom mestu", rekao je 24-godišnji Lekić.

Šest godina mlađi Adem Ljajić ima sezonu više u Super ligi. Ukupno je za prvi tim Partizana odigrao 69 utakmica i postigao 13 golova.

"Ova mi se godina završava kao što je i počela - na najbolji mogući način", rekao je Ljajić koji je 3. januara ove godine potpisao za Mančester junajted, ali se nedavno ispostavilo da ipak neće tamo otići.

"Šta da se radi, život ide dalje... Ova nagrada mi je sada novi podstrek da nastavim da radim i napredujem. Dobio sam je u jakoj konkurenciji, svi znamo koliko ima dobrih mladih igrača u Srbiji i ona mi je velika satisfakcija", rekao je Ljajić.

Dobitnici dveju nagrada su istakli da im je titula prvaka Srbije mnogo bitnija od pojedinačnih nagrada i najavili veliku borbu za taj trofej u prolećnom delu sezone.

Jesenji deo sezone na liderskom mestu okončala je Zvezda, koja ima tri boda prednosti nad Partizanom.

Zvezda ima i najbolju odbranu u ligi, pošto je primila samo šest golova. Dva je primila od najefikasnijeg napada u ligi - Partizanovog koji je postigao 31 gol.

Veću podršku sa tribina, ipak, ima Zvezda čije je utakmice na domaćem terenu u proseku pratio 12.571 navijač.

Pogledajte još