Roze vina iz Provanse predstavljena na Beogradskoj rivijeri

Specijalni gosti i predstavnici vinarija, bili su wine connoisseur Bogdan Danceanu i PR menadžer Sophie Lawrence koji su istakli vrednosti i krakteristike roze vina Belaire Rosé i Cloud Chaser.

Ova dva vina nam dolaze iz suncem obasjane Provanse na Azurnoj obali,regije koja je poznata po lavandi, slikarima osnivačima impresionizma, a pre svega po sortama grožđa Grenache, Cinsault i Syrah od kojih se dobijaju najkvalitetnija roze vina.

Belaire Rosé je penušavo roze vino sa aromama jagode i crne ribizle, neverovatne koralno roze boje. Proizvedeno po champagne metodi, na desetine miliona mehurića osvaja pri svakom gutljaju, bilo da su upareni sa nekim jelom, dezertom ili se piju sami.



Cloud Chaser
je suvo roze vino, elegantno i veoma pitko, svetlo roze boje, intenzivih nota tropskog voća, kao što su mango i banana.Arome breskve i kajsije, njegov šarm i kompleksnost ga čine savršenim rozeom za svako godišnje doba, upareno sa različitom hranom, počev od ribe, Azijske i Mediteranske kuhinje, grilovanim i pečenim mesom, kao i raznovrsnim pastama.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.