Obeleženo 85 godina odbojke u Srbiji

BEOGRAD, 14. decembra 2009. (Beta) - Odbojkaški savez Srbije obeležio je u Beogradu 85 godina postojanja tog sporta u zemlji, otvaranjem izložbe i dodelom priznanja mladim igračima.

U holu RTS-a građani će do 19. decembra moći svakog dana da pogledaju izložbu fotografija o razvoju odbojke od 1924. godine do danas.

Predsednik Odbojkaškog saveza Aleksandar Boričić rekao je da su u tom savezu ponosni na rezultate i rad, a da mu je najdraže što se radi "sa dušom".

Plakete su dobili dvoje kadeta, Aleksandar Atanasijević, najbolji igrač na svetskom prvenstvu, i Sara Klisura, najbolji server na svetskom prvenstvu.

Prijemu u holu RTS-a prisustvovali su bivši i sadašnji igrači, odbojkaški funkcioneri, kao i ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Boričić je tokom prijema novinarima rekao da je sledeća godina najviše posvećena svetskim šampionatima, ali i nastupima u Evropskoj i Svetskoj ligi.

Od netakmičarskih programa, Odbojkaški savez najavio je nastavak akcije "Lopte za pobednike" i da će školska deca u Srbiji dobiti novih 15.000 lopti. Boričić je rekao i da će savez nastaviti intenzivno da radi na razvoju ženskog sporta, jer je odbojka najuspešniji sport u toj konkurenciji.

Na izložbi su postavljene fotografije koje pokazuju kako se razvijao sport tokom decenija - od prvih utakmica sa bosonogim igračima do sadašnjih na kome se razne selekcije nalaze na pobedničkom postolju.

Izložbu će svaki dan organizovano posećivati deca iz osnovne škole.

Pogledajte još