Povući ću se pre Aleksa Fergusona

BEOGRAD, 15. decembra 2009. (Beta) - Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs je da očekuje da će se povući pre trenera te ekipe Aleksa Fergusona i ponovio da neće igrati za neki drugi klub.

Gigs je odigrao 821 utakmicu za trofejni klub i rekorder je Mančester junajteda po broju nastupa. On je za ekipu sa "Old Traforda" debitovao 1991. godine.

Ferguson je prošle nedelje nagovestio da će 36-godišnjem fudbaleru biti ponuđen novi ugovor i očekuje se da će Gigs ostati u Junajtedu do 2011. godine.

"Videćemo kako ću se osećati na kraju sezone. Moram da odlučim da li još uživam u fudbalu i da li ću i sledeće godine biti motivisan da svakodnevno dolazim na treninge. Kada završim u Junajtedu to je kraj. Neću igrati za drugi klub", rekao je Gigs.

Gigs je rekao i da ne očekuje da će se Ferguson povući pre njega.

"Mislim da ću ja otići prvi. Ferguson je jedan od najboljih trenera i ostaće u Junajtedu duže od mene. Mogu da ga zamislim na klupi još pet godina jer vidim da ima veliku želju da nastavi sa poslom", rekao je on.

Gigs je sa Mančester junajtedom osvojio je 11 šampionskih titula, sedam trofeja Komjuniti šild, četiri Liga kupa i tri FA Kupa.

Dva puta je osvajao Ligu šampiona, a po jednom je trijumfovao u Superkupu Evrope, Interkontinentalnom kupu i na svetskom klupskom prvenstvu.

Za reprezentaciju Velsa nastupio je 64 puta i postigao 12 golova.

Pogledajte još