Teri Evans

Teri Evans je jedno od najznačajnijih pevačkih blues imena sadašnjice. Najiskreniji ljubitelji ovog žanra imali su prilike da ga čuju u sali Pogon Doma omladine

Na prvi pogled, svirka nije obećavala, sala je bila skoro prazna. Srećom, onog momenta kada je Teri sa trojicom svojih muzičara izašao na scenu, kritična masa se skupila ispred bine, I uživanje je moglo da počne. Publika, mahom starije generacije, fantastično je prihvatila ovu legendu.

"Da li se osećate dobro večeras?’’ Izgleda da su se svi osećali dobro, od prvog tona atmosfera je bila sjajna!

Za tili čas oživeli su duh mračnih američkih klubova u kojima se rađao i svirao najbolji blues. Osmehom i duhovitim komentarima približio se publici, a dobrom svirkom probudio ono najbolje u beogradskim bluzerima.

Ovaj vremešni šarmer već drugu pesmu posvetio je "svim prisutnim damama", "Roof top"… pa "Girl I wanna be your horny boy", a čuli smo i fantastično izdanje pesme "Ain’t no sunshine when she’s gone" Bila Vitersa. Uz bluz klasik "Before you acuse me", bodrio je publiku da peva i ponavlja za njim…

Glas ga odlično služi, a ne manjka mu ni raspoloženja. I on, i bend koji ga prati, pokazali su kako izgledaju, sviraju i pevaju ljudi koji I u tim godinama svoju energiju obnavljaju kroz muziku.

Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još