Saobraćaj u Srbiji otežan zbog snega

BEOGRAD, 15. decembra 2009. (Beta) - Zbog snega koji neprestano pada od ponedeljka, saobraćaj se obavlja usporeno i otežano na većini putnih pravaca u Srbiji, saopštio je u utorak Auto-moto savez Srbije.

Zbog vlažnih kolovoza, postoji opasnost od poledice, posebno preko mostova i nadvožnjaka. Na kolovozima u nižim predelima ima raskvašenog snega debljine od jedan do tri centrimetra, dok u višim planinskim predelima, na prilazima zimskim turističkim centrima i preko planinskih prevoja, debljina pokrivača na kolovozu je do 10 centrimetra.

Na deonicama auto-puteva E-70, od Šida ka Beogradu i na E-75 od Beograda ka Subotici, saobraćaj se usporeno obavlja zbog mestimičnog snega na kolovozu. Za kamione sa prikolicom i šlepere važi zabrana kretanja na svim prilazima Kopaoniku, Tari, Crnom Vrhu, preko Iriškog Venca, Debelog i Kameničkog brda, Podbukova i na regionalnim putevima područja Novog Pazara, Valjeva, Ivanjice i Sjenice.

Za ostale kategorije vozila, obavezna je upotreba zimske opreme, koja se preporučuje i na ostalim putnim pravcima. Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da bez preke potrebe, a posebno ne bez zimske opreme, ne kreću na put.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.