Sindikat pozvao taksiste i prevoznike na štrajk

BEOGRAD, 15. decembra 2009. (Beta) - Sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" pozvao je u utorak članove iz Beograda i 19 gradova Srbije da stupe u generalni štrajk koji je zakazan za četvrtak, 17. decembra, pod nazivom "Ma dosta više", rečeno je agenciji Beta.

Taksisti i autoprevoznici traže da se ukine obaveza uvođenja fiskalnih kasa do početka 2013. godine, da se sa ulica uklone taksisti koji rade bez dozvole i iz drugih gradova, da se utvrdi minimalna cena usluga i da se ukine taksa na luksuz i plin prilikom registracije vozila.

Zahteva se i pojevtinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprevoznike, izmene pravilnika o vođenju putnih naloga i uvođenje članova sindikata u radnu grupu za izradu pravilnika vezanih za Zakon o bezbednosti saobraćaja.

Predsednik Sindikata Svetislav Beljajac rekao je agenciji Beta da od najave štrajka do danas nije došlo do napretka u pregovorima jer nije bilo dobre volje i podsetio da razgovori sa predstavnicima vlasti traju više od sedam godina a da rešenje još nije postignuto. Sindikat je saopštio da će generalni štrajk trajati do ispunjenja zahteva.

Pogledajte još