Bramerc veruje u profesionalizam Akcionog tima

BEOGRAD, 15. decembra 2009. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u utorak u Beogradu da za sada nije imao razloga da poveruje da haški begunac Ratko Mladić nije u Srbiji, ali i naveo da veruje u profesionalizam Akcionog tima Srbije za završetak saradnje sa tim sudom.

"Nadam se da će oni koji su danas zaduženi za potragu nastaviti napore", rekao je Bramerc novinarima u Sava centru.

"Verujemo u profesionalizam i aktivnosti koje Akcioni tim sprovodi oko begunaca, ali isto tako imamo i visoka očekivanja. Priznali smo da je saradnja poboljšana, i dalje veoma insistiramo da se uhapse ostali begunci", naveo je Bramerc.

Glavni haški tužilac je rekao je da može da govori samo o izveštajima koje podnosi Savetu bezbednosti UN ali ne i o političkim odlukama.

"Mi pravimo jasnu razliku između naših izveštaja koje podnosimo svakih šest meseci i političkih odluka koje treba da donese Brisel. Očekujemo sve elemente saradnje kako bismo videli gde smo, i nadamo se da će biti dodatnih rezultata u pogledu begunaca za šest meseci... Na političarima je da odluče kakve će biti posledice", rekao je Bramerc.

Pogledajte još