Nepoznat mladić kod Berluskonija u bolnici

MILANO, 16. decembra 2009. (Beta-AFP) - U bolnici u Milanu gde se oporavlja italijanski premijer Silvio Berluskoni od povreda zadobijenih u nedelju uveče, u noći između utorka i srede je zadržan jedan mladić koji je stigao do sprata gde se nalazi šef države, saopšteno je u milanskoj policiji.

Mladića starog 26 godina iz Torina zaustavilo je obezbeđenje premijera u 2.00 ujutru na izlasku iz lifta na sedmom spratu bolnice gde se nalazi Berluskoni, rekao je predstavnik za medije policije.

"On je rekao da je želeo da razgovara sa premijerom. Nije imao agresivan nastup i nije nosio nikakvo oružje niti opasni predmet. U njegovim kolima našli smo štapove za hokej. Izgledao je kao da ima mentalne probleme", naveo je isti izvor.

Berluskonija je u nedelju uveče, na kraju izbornog skupa, mentalno poremećen čovek pogodio statuetom milanske katedrale. Berluskoni je zadobio ozbiljne povrede lica i vilice. Napadač, Masimo Tartalja (42), koji se deset godina lečio zbog psihičkih smetnji, odmah je uhapšen i zatvoren.

Pogledajte još