EU ulaže 45 miliona evra u lokalnu infrastrukturu

BEOGRAD, 16. decembra 2009. (Beta) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić najavio je u sredu da će krajem januara 2010. početi realizacija drugog programa razvoja lokalne infrastrukture vrednog 55 miliona evra, koji finansira Evropska unija.

Dinkić je na predstavljanju Programa podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave (MISP) u Beogradu kazao da će EU izdvojiti 45 miliona evra za realizaciju projekata, dok će 10 miliona evra biti obezbedejno iz Nacionalnog investicionog plana (NIP).

Među projektima koji će biti realizovani, naveo je, biće vodosnabdevanje Rasinskog okruga, u koji će EU uložiti devet miliona evra iz pretpristupnih fondova (IPA) i Srbija 1,6 miliona evra iz NIP-a. U prečišćavanje otpadnih voda iz Velikog bačkog kanala, kazao je Dinkić, biće uloženo 13 miliona evra od EU i četiri miliona evra iz NIP-a.

Šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer kazao je da je kroz prvi deo programa za razvoj lokalne infrastrukture u Srbiji, od 2003. do sada realizovano 14 projekata vrednih 65 miliona evra.

Pogledajte još